04 вересня 2020

Вибух терміта

4 вересня в Херсонській обласній бібліотеці  для дітей імені Дніпрової Чайки пролунав "вибух" і розпочалась презентація нової серії книг Анатолія Марущака. Сталась вибухова подія  не тільки для читачів Херсонщини, але й для читацької аудиторії України, тому що щойно вийшла друком тетралогія «Вибух терміта».
Презентація відбулась у незвичайній формі. Це була подорож у просторі та часі. Гості книгозбірні познайомились із карколомними пригодами головного героя - Гната, який  мандрував  різними країнами світу: Польща, Франція, Італія, Іспанія, Єгипет, Німеччина тощо.Такий несподіваний маршрут випав на долю п’ятнадцятирічного хлопця, нащадка славного українського гетьмана Петра Дорошенка.
Події, описані автором, переносять читача у 1788 рік.  Щоб відчути атмосферу того часу, учасники заходу насолодились  музикою  Вольфганга Амадея Моцарта та переглянули  неперевершені картини Франсіско Гоя.
Анатолій Марущак – рекордсмен. Він єдиний на Херсонщині член трьох творчих спілок України: письменників, кінематографістів і журналістів. Останній час надає перевагу літературній діяльності. Тож, із задоволенням написав для підліткової аудиторії історико-пригодницький роман.


Рукопис роману «Вибух терміта» отримав спеціальну відзнаку міжнародного літературного конкурсу «Молода короНація» (2018).


Завершилась презентація автограф-сесією та спільним фото на згадку.
Головний бібліотекар відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів Вікторія Сломчинська

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік