14 серпня 2023

Кожен з нас ту силу має, що зло подолає!

Вітаємо вас, наші Суперчитачі! Літні читання наближаються до завершення. Сьогодні ми підготували для вас останній блок ігрових цікавинок за змістом книжок, які рекомендували до читання минулого тижня. Впевнені, ви переконались в тому, що звичайні люди можуть дуже багато зробити для перемоги добра над злом. І не обов'язково для цього володіти суперздібностіми і магічними предметами, або мати чарівних друзів.

А ще кожен із вас теж може мати силу, яка подолає "ворога". Ви - СУПЕРЧИТАЧІ, і ваш фронт - читання і література. А ваша "зброя" - це знання українських казок, українських супергероїв, українських письменників минулого та сьогодення. Адже герої їхніх творів вчать, як можна долати негаразди та ворогів навіть без надздібностей.

Готові прокачати свою суперсилу читання?

Перша вправа на пам'ять та ерудицію. Пригадайте, які якості супергероя вам доводилось зустрічати у книжках, розшифруйте їх та знайдіть у філворді. Слова сховані у горизонтальному або вертикальному напрямках серед інших літер. Виконуючи завдання, ви розвиватиме ще й такі якості, як старанність, посидючість і завзятість.


Друга вправа на логіку та увагу - "Book memory". Досить часто книги стають настільки популярними, що їх перевидають не один раз. Деякі мають два перевидання, деякі й чотири. При цьому кожне наступне перевидання може бути не схожим за оформленням на попереднє. Ваше завдання дуже просте - "знайдіть пару".


Під час третьої вправи пропонуємо вам перевірити ваші здібності "суперчитання". Завдання не важке. Треба прочитати тексти з "Читанки супергероїв", які ми підготували для вас і відповісти на запитання вікторини. Виконавши це завдання, матимеш ще одну суперсилу цьогорічних літніх читань.


Та час не стоїть на місці. І сьогодення вже має своїх нових супергероїв, що ще недавно були звичайними людьми, можливо ваші рідні, друзі, сусіди або просто знайомі. І вже про них автори пишуть казкові історії. Знайомтесь з новою чудовою книжкою для дітей Юлії Косівчук "Війна і маленька Віра". 
Казка розповідає про потвору Війну, яка нахабно втручається в життя дітей і живиться їхніми іграшками та сміхом. Проте манюній Вірі таки вдається перемогти жаховисько. Книга сповнена оптимізму та впевненості в тому, що за чорною смугою завжди буде біла. Додатковим подарунком для вас будуть цікаві завдання.
Прослухати аудіокнигу можна за посиланням:
Читати книгу онлайн:
Завдання з книги:
Тож, читайте! Адже чим більше ви читаєте нового та взнаєте наших українських супергероїв, тим більша ваша читацька суперсила! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік