31 серпня 2023

«Мандрівний хаб стійкості» розширює свої маршрути

Маршрути "Мандрівного хабу стійкості" розширюються, і ось ми вже на межі з Миколаївською областю, а саме - в селі Лиманець Дар'ївської сільської громади Херсонської області. Виховання патріотичної свідомості у дітей є ключовим, особливо в тих регіонах, що перебували та досі залишаються під тимчасовою окупацією.
Працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки проводять для дітей краю заходи, що базуються на серії краєзнавчих інтелектуальних ігор «Ігри патріотів Херсонщини» та включають навчально-пізнавальну і туристично-краєзнавчу діяльність, що, в свою чергу, має сформувати патріотичну свідомість та екологічну культуру дитини, для якої характерні різнобічні, глибокі знання про довкілля. 
Програма «Мандрівний хаб стійкості» реалізується за підтримки Департаменту реалізації гуманітарної політики ХОДА та насамперед спрямована на психологічну реабілітацію населення, зокрема дітей, що постраждали від наслідків окупації росією Херсонщини, військових дій, затоплення земель через руйнування загарбниками Каховської ГЕС. І має на меті повернення їх до нормального сприйняття життя, здатності до навчання, проявів суспільної взаємодії. 
Діти села Лиманець із задоволенням вирушили у подорож рідним краєм за допомогою краєзнавчих ігор «У пошуках знайомих незнайомців» та «Лицарі Таврійського краю».

В такий не легкий для країни та регіону час краєзнавчі ігри допоможуть дітям зберегти і примножити знання про історію краю, свого народу і родоводу. Відродити найдорожче: забуте слово, літературні твори, звичаї, традиції, обряди та історичні знання про край. Адже це дає кожній дитині можливість краще пізнати себе, свій народ, рідну мову, свою землю.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік