04 серпня 2023

Захоплюючий світ книжок

З чим у вас асоціюється літо? – Ну звісно, це море, солодкі кавуни, спека, відпочинок.  А бібліотека? – Так, в першу чергу, це книги, знання, читання, енциклопедії та розваги.  Що таке асоціації ви добре знаєте, а чи знаєте, що таке асоціативний кущ, та як його створювати?

Якщо ні, то слухайте уважно! Головною метою даного прийому є систематизація отриманої інформації, а правила складання є досить прості: в центрі зображення розміщено ключове слово чи фраза, а навколо потрібно записати слова, які першими спадають на думку, тобто асоціації. Давайте розглянемо на прикладі добре знайомих вам творів. Це книжки різні, але дещо спільне все ж таки мають – захоплюють своєю історією настільки, що весь світ відходить на другий план і хочеться читати безперестанку: Льюїс Керролл «Аліса в Дивокраї», Роальд Дал «Чарлі і шоколадна фабрика», Марк Твен «Пригоди Тома Сойєра», Елеонор Портер «Поліанна», Ганс Крістіан Андерсен «Снігова королева». 

На екрані ви бачите слова та фрази, які безпосередньо відносяться до представлених книг, ваше завдання заповнити порожні віконця.                                     

Саме так і створюється асоціативний кущ, молодці. А чи так легко ви впораєтеся з наступним завданням? Давайте перевіримо, чи уважно ви читали твори. Приймайте участь у вікторині.

                              

Читайте книжки та створюйте власні «Асоціативні кущі», робіть характеристики головним героям, з їх допомогою ви краще засвоїте прочитаний матеріал.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік