13 серпня 2023

Зіграймо в Patriota? Турнір онлайн-ігор

Хто ж такий патріот? Патріот – це людина, яка любить свою державу, знає її історію та мову, поважає культуру. Пропонуємо вам зіграти в Patriota – низку цікавих ігор, за допомогою яких ви зможете перевірити свої знання про Україну. Починаємо!
Мова – це не просто засіб спілкування, це історія, культура, традиції. У повсякденні ми не залишаємо місця для колориту нашої національної мови, але ж як красиво звучать питомо українські слова. Спробуйте відгадати, що саме означають автентичні слова:
Пригадайте правила написання слів окремо чи разом за допомогою гри:
 
Українська мова багата на свої унікальні найменування кольорів. Правильне вживання назв збагатить ваш словниковий запас та здивує співрозмовника. Вивчайте нові назви кольорів, а можливо, хтось їх вже знає: 
Проговорюйте щодня по декілька скоромовок - практикуйте українську мову:
  1. Наша верба найкорчукуватіша.
  2. Кіт котові каже: «Коте, до комори кадуб вкотили. В кадуб вкинеш капустину, кілька китичок калини».
  3. Сів шпак на шпаківню, заспівав шпак півню: - Ти не вмієш так, як я, так, як ти, не вмію я.
  4. В сіренької горлички туркотливе горлечко.
  5. Ой був собі коточок, украв солі клубочок та й сховався в куточок.
  6. Патріот не лише добре знає мову, а ще й чудово знається на літературі. На екрані ви бачите уривки з віршів, вам потрібно знайти автора цих рядків:
Українці здавна люблять музику та пісню. Неодноразово їх творіння звучало на світовому рівні. Прослухайте аудіо та впишіть назву пісні, музичний інструмент або автора, завдяки яким Україна відома на увесь світ:
Чудово, ви справжні Patriotи!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік