17 серпня 2023

Археологічний бук-сет

Щорічно, 15 серпня, своє професійне свято відзначають археологи - люди, які схильні до пригод та мають потяг до історії і непізнаних фактів минувшини. В Україні завжди шанували історію, віддаючи належне таким фахівцям, як археологи. Саме тому 6-го серпня 2008 року було прийнято рішення відзначати це професійне свято на державному рівні, що було закріплено відповідним Указом Президента України. Адже збереження культурної спадщини відіграє велику роль не тільки в сьогоденні, а й в майбутньому.

І в сніг і в спеку археологи завжди в дорозі. Їхні експедиції мають під собою наукову мету: дослідження пам'яток минулого. Професія археологів можна вважати однією з найромантичніших і загадкових. Та їхня робота це не лише лопата, скарби та тижні чи місяці археологічних експедицій і захоплюючі розмови про знахідки. Це велика розумова праця: зрозуміти, проаналізувати, пояснити, скласти докупи усі пазли, що приховує земля сотні, тисячі, мільйони років…

Знахідки археологів знаходяться в музеях та в приватних колекціях, представляючи високу історичну та культурну цінність. Протягом сотні років було проведено безліч археологічних розвідок, в ході яких здійснювалися розкопки, розкриваючи нові особливості конкретної історичної епохи.

Пропонуємо добірку книг для дітей, які у цікавій формі розкажуть малечі про таку серйозну і важливу професію, розкриють таємниці українських скарбів та занурять у світ мандрів крізь час.


Прослухати аудіокниги Валентини Вздульської з добірки ви можете за поданими нижче посиланнями: "Українські скарби". Частина перша


Частина друга


"Євині ями"


Вивчайте минуле свого народу, країни та планети в цілому. Адже недаремно ще Вольтер у XVIII ст. говорив: "…Хто не знає минулого, той не знає ні сьогодення, ні майбутнього…»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік