21 серпня 2023

«…Мої два кольори»

23 серпня, напередодні Дня Незалежності України, вже протягом двадцяти років, в Україні офіційно святкують День Державного Прапора. Український прапор - це символ свободи і боротьби за незалежність.
Історія становлення жовто-блакитного стягу є віддзеркаленням усього історичного розвитку держави. Упродовж тисячолітньої історії прапор був символом боротьби за національні й соціальні права українського народу, а за часів незалежності став Державним Прапором України. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, праця, гідність, честь, краса та багатство рідної землі.

Подивіться коротку відео-історію становлення нашого прапора:
Перевірте свої знання, погравши у онлайн-гру:

                       
Кожне маленьке село і велике місто у будні, а особливо, на державні свята, рясніє кольорами національного прапора, хтось розфарбовує свій маленький паркан, митці і волонтери беруться за складнішу роботу, прикрашають парки, мости, переходи, малюють мурали у синій і жовтий колір.

З 2014 року наші кольори стали дуже промовистими, замість тисячі слів, піднятий прапор «звучить» однаково голосно на площі Лондона і у центрі звільненого села Донеччини, на спортивних змагання і у державній установі, на концерті рок-гурту і на плечі юнака, що проходить повз…різних людей, у різних куточках світу, об’єднують не просто два кольори, їх об’єднує - віра у світле майбутнє, у вільну і незалежну Україну.

Сьогодні, у безмежному доступі, можна придбати чимало речей у кольорах національного прапора. Світові дизайнери, митці, майстри різних видів мистецтва і звичайне виробництво, виготовляють одяг, меблі, посуд, іграшки, солодощі, аксесуари і навіть автомобілі у синьо-жовтих кольорах. Синьо-жовтий – це модний бренд, це патріотичний мерч, який кожен залюбки використовує і несе гордо у світ.

Долучайтесь до нашої онлайн-акції «…Мої два кольори» патріотичний мерч, - коментуйте, викладайте під дописом у фейсбуці свої власні фото, з вашими прапорами, стрічками і будь-якими речами жовтого та синього кольору (не використовуйте чужі фото з Інтернет-мережі).

Розфарбуймо до свят нашу стрічку новин у синьо-жовтий колір. Це наші з вами кольори! Кольори незламності, свободи, сили духу і кольори Перемоги!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік