12 лютого 2018

Подорож до Франції. Відправлення з бібліотеки!

11 лютого, бібліотечні туристи Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки відправились до однієї з найгарніших країн світу – Франції. Завітавши до сектору документів іноземними мовами, хлопці та дівчата мали змогу пізнати неймовірну та захопливу культуру романтичної країни, віртуально оглянути пам’ятки, що вражають своєю величчю та вивчити декілька фраз на французькій мові. Але все по порядку.


Спочатку, учасники клубу «EuroTravel» згадали географічне положення Франції, великі міста та столицю, із задоволенням прослухали Марсельє́зу. Особливо цікавим для дітлахів стали винаходи та «подарунки» французів для усього світу. Це круасани і багети, профітролі і, звичайно, відомі на весь світ міні-тістечка різноманітних кольорів і смаків - макаруни. А парфуми?! Це також ароматна заслуга французів. Згадали про те, що саме в Парижі народився кінематограф. 28 грудня 1895 року в столичному «Гранд-кафе» відбувся перший показ «сінематограф братів Люм'єр» який назавжди змінив світову культуру. У 1829 році француз Луї Брайль розробив рельєфно-крапковий шрифт для незрячих. Завдяки цій людині незрячі діти змогли отримувати повноцінну освіту, а в кінці XVIII ст. брати Монгольф'є вперше в історії підняли в повітря тепловий аеростат – повітряну кулю.

Засідання клубу проходить у дитячій книгозбірні, тому не можна було оминути увагою і відомих французьких письменників, із задоволенням обговорювали твори Олександра Дюма та Антуана де Сент-Екзюпері. Веселим моментом зустрічі стало вивчення фраз на французькій мові: «bonjour», «je m'appelle Alyona», «J'habite à Kherson», «au revoir» та інші. Діти із задоволенням слухали про чергову країну до якої завітали, але особливу увагу було приділено незрівнянному Лувру. Коридори та таємниці, статуї та картини… І саме Лувр став відправною крапкою для практичної частини туристичного клубу.







 Хто сказав, що шедеври можуть бути лише у музеях? На сьогоднішній зустрічі юні туристи разом писали свою картину на якій зобразили планету Земля, зорі, квіти, сонце та велику чайку (символ нашої бібліотеки) яка захищає своїми крилами мрії дітлахів. Чайка досить цікава, адже вийшла дуже схожа на Фенікса. Можливо саме такою і бачать нашу книгозбірню маленькі херсонські читачі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік