15 лютого 2018

Сторіччя Тризуба

Велике значення в житті кожного суспільства відіграють символи, які має кожна держава – це герб, гімн та прапор.

Ці атрибути мають свою історію, писану не одним поколінням. Україна пройшла тернистий шлях, відстоюючи державні символи.


Лютий багатий на події, пов’язані з Тризубом.

Так, 19 лютого мине 26 років з дня, коли у 1992-му Верховна Рада затвердила Тризуб як малий герб України. Він став головним елементом Великого герба. Проте сам Великий Державний герб України досі не затверджено. А 25 лютого виповниться 100 років Першому офіційному Державному гербу України.



Учні ЗОШ № 32 та 34 познайомилися зі складним історичним шляхом розвитку української державності, етапами створення та становлення Тризуба.




Бібліотекар відділу естетичного виховання дитячої книгозбірні розповів, що є безліч теорій походження і значення тризуба (сокіл, якір, символ триєдності світу тощо), та як його «розшифровують» сучасники.



Діти дізналися, що перша згадка у літописах про ці знаки належить до Х століття, тризуб - родовий знак Рюриковичів часів Київської Русі, печатки з тризубами мали київські князі, зображення цього знаку знайшли археологи на монетах, посуді, настінних розписах.


Історія тризуба нерозривно пов’язана зі становленням незалежної соборної України.



Саме цьому поколінню писати її наступну сторінку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік