26 лютого 2018

Свято Масниці для «зачарованих дітей»


Веселі проводи зими та зустріч весни, трішки магічні слов’янські обряди та українські православні традиції, ігри, конкурси, пісні та хороводи, смачні млинці та символічне спалювання Масляної - все це супроводжує жителів нашої країни протягом останнього тижня перед початком великого посту. 


Кожен день масляного тижня має своє особливе призначення. Це і зрозуміло, адже Масляна - свято народне і давнє, за час свого існування встигло збагатитися ритуалами та обрядовістю.

А тому цей тиждень навіть має назву кожного дня, і за ними легко визначити, чим у цей день можна займатися.

Понеділок – «зустріч», вівторок – «загравання», середа – «ласунка», четвер – «розгуляй», п’ятниця – «тещин вечір», субота – «посиденьки зовиці» та «прощена неділя».

Саме четвертого дня Масляної до відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової чайки знову завітали постійні читачі - «зачаровані діти», тож, звичайно, цього разу на них чекали справжні «гуляння».


Діти та їх батьки дізналися про цікаві факти та особливості святкування тижня, взяли участь у перегонах на конях, грали у зимові ігри, співали пісні та танцювали.




А згодом, звичайно, ласували смачними млинцями.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік