26 лютого 2018

«Від лозинки до корзинки» Майстер-клас по плетінню

«Hand made» – сучасна, модна, стильна назва виробів, зроблених власноруч креативними майстринями та майстрами в різних техніках декоративно-прикладного мистецтва. В’язання, декупаж, валяння, плетіння та інші техніки, які зараз користуються великою популярністю серед рукодільниць, своєю історією сягають сивої давнини.

Однією з таких технік є виготовлення з природних матеріалів – лози, рогозу, листя качанів кукурудзи, соломи та інших видів рослинної сировини різних плетених виробів побутового призначення, а також сувенірно-подарункових і художніх.


Щоб дізнатися про історію виникнення плетіння, технологію виготовлення виробів, прийоми декоративного оформлення та спробувати освоїти вміння плести, до відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали учні Херсонської спеціальної ЗОШ-інтернату для слабочуючих. 



Гості поринули в історію розвитку цього ремесла на території України та стали учасниками майстер-класу з плетіння корзинки з сучасного матеріалу – паперових трубочок. І ось як добре справилися наші юні майстри.




Незважаючи на однакові заготовки, кількість трубочок та техніку плетіння, кожен кошик виявився індивідуальним та креативним.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік