21 лютого 2018

Мова кожного народу неповторна і своя

До Міжнародного дня рідної мови бібліотекарі сектору періодики Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки підготували цікавий інтерактивний захід – ерудит-гру «Дзвенить струмочком рідна мова», на який завітали учні 4-В класу гімназії №20 та учні 5 класу школи №16.

Англійці говорять англійською, французи – французькою, китайці – китайською, італійці – італійською, поляки – польською, українці – українською….
За першим завданням юним ерудитам потрібно було впізнати, якими мовами звучать привітання і знайти на виставці книгу про цю країну.

Школярі з великою цікавістю слухали про те, коли, де і чому було вирішено відзначати Міжнародний  день рідної мови, як виникла мова, що таке ієрогліфи і як написали найпершого листа.

А ще спробували скласти повідомлення з допомогою знаків. Ось що у них вийшло.

Чи знаєте ви, що книгу можна не тільки читати, а ще й розвиватися та розважатися з нею? Тлумачний словник виявляє ерудитів!

Нікого, навіть дорослих, не залишили байдужими загадки про правила української мови, цікаві факти про українську мову, українські пісні, які хлопці та дівчата впізнавали за мелодією, а потім всі разом співали.

А гімназисти потішили нас вивченими віршами. Велика подяка вчительці – Ірині Аркадіївні Архиповій за вихованих та розумних дітей та за співпрацю.

Вітаємо всіх людей планети з Міжнародним днем рідної мови!
А українцям ще таке побажання: прагніть вивчити рідну мову так, щоб розмовляти на ній лише правильно, красиво і вишукано. Українська мова того варта!

Ангеліна Вєтрова,
завідуюча сектором періодичних видань
Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік