16 лютого 2018

Пароль героїв – «мужність»

16 лютого у читальній залі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки відбувся захід на тему «Пароль: Мужність» за участі воїна-інтернаціоналіста Олександра Єлагіна.

Семикласники із спеціалізованої школи № 52 дізналися про Афганську війну та її наслідки, що позначилися на долях мужніх херсонців. Під час зустрічі школярі познайомилися з творчістю воїна-афганця, поета та режисера О. Єлагіна, автора збірок віршів «Зачем пишу я о войне», «Афганец я, и боль твою пойму…» та численних кінострічок на тему війни і миру: «Афганские судьбы», «Зазеркалье афганской войны», «Прощай, оружие» тощо.




Підлітки дізналися із перших вуст про подвиг побратимів О. Єлагіна у «неоголошеній війні», почули щирі рядки поета-фронтовика, побачили буктрейлери та відеокліпи за мотивами його віршів, пригадали пам’ятники мужнім воїнам-інтернаціоналістам та їх відданим матерям.




А ще школярі вшанували пам'ять тих 69 вояків з Херсонщини, які загинули далеко від дому в землях Афгану й імена та долі яких викарбовано на вічну пам'ять для сучасників та нащадків у книзі нарисів «Згадаймо їх поіменно».



Вікторія Сломчинська,


завідуюча відділом обслуговування читачів-учнів 5-9 класів 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік