15 лютого 2018

Годинка доброти

Подарувати частинку серця, уваги, доброти – це виявляється не складно. Цю тему розглядали на виховному занятті з учнями початкових класів ЗОШ №25 бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. Діти пригадали літературні твори, у яких розповідається про героїв, які були не схожими на інших. Олов’яний солдатик, кривенька качечка, гидке каченя – герої, які виглядали особливими на фоні інших, але вони теж вміли любити, поважали працю, були самими собою.

Цікавим було знайомство дітей з книгою Джаклін Вілсон «Вечірка з ночівлею» у перекладі В. Чернишенка, який, до речі, нещодавно відвідав дитячу книгозбірню, – це відношення сьогоднішнього суспільства до проблем особливих людей. Учні розповідали про свої враження від поведінки дівчаток, обговорювали їхні вчинки.
  



Пограли в ігри, наприклад, "на дотик" або "впізнати предмет за звуком". А ще були різні вікторини, пісні.
  



Інклюзивна освіта та виховання для сьогоднішнього суспільства питання актуальні. А ось як пояснити їх дітям? Ці питання після заходу обговорили бібліотекарі та вчителі, які працюють в інклюзивних класах шкіл Суворовського району м.Херсон. Зустріч була корисною для фахівців різних закладів, адже мали змогу обмінятися думками та дати корисні поради.
  

Виховуючи дітей, ми виховуємо майбутню історію нашої країни, а якою їй бути - залежить сьогодні від дорослих. 


Ракша Анжела Борисівна,
завідувач відділу естетичного виховання

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік