05 лютого 2018

«Зачаровані» діти та Новий рік за китайським календарем

Ми – українці - так любимо свята, що деякі, наприклад, Новий рік, святкуємо аж двічі. А якщо дуже хочеться, то можемо і третій раз святкувати, навіть, якщо вже й місяць лютий. Бо саме в лютому за китайським календарем приходить рік жовтого земляного собаки, але не 2018, а 4716. 


Відвідувачі сектору періодичних видань Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки з цікавістю переглядають, підібрані бібліотекарями журнали про найвірніших друзів людини.


Група «зачарованих» дітей та їх матусь на черговому занятті продовжили знайомство з чотириногими друзями. Дізналися про те, що вони бувають службовими, декоративними, мисливськими, їздовими.

Познайомилися зі знаменитими собаками, послухали історію про сенбернара Барі, який врятував 40 чоловік, засипаних снігом. А 41-й його вбив, коли прийшов до тями і подумав, що над ним схилився ведмідь.


Згадали геометричні фігури і збирали з трикутників пазли-собачку.



А ще кожен зробив собі пуделя з шаблону і ниток.


Просто і оригінально.

Мультфільми про розумну собачку Соню так захопили дітей, що вони переглядали серію за серією: "Здрастуйте, спасибі і до побачення", "Гірчиця", "Калюжі" та інші.


Хлопці, дівчата та їх матусі отримали від заняття море позитивних емоцій. Так вони й написали про це у блозі «Волшебный ребенок» https://autismks.blogspot.com/2018/01/blog-post_31.html

Бібліотека – це місце, де люди збираються разом за спільними інтересами, обговорюють ідеї, вчаться та зростають. А ще отримують можливість відволіктися від щоденних турбот.

Ангеліна Вєтрова, 
завідуюча сектором періодичних видань 
Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки

1 коментар:

Додайте ваше ім'я та вік