16 лютого 2018

Новорічні розваги по-китайськи

Український народ має багато традицій, присвячених різним святам. Однак цікавими є й святкування, що прийшли до нас з інших культур.


Чуєте? Прислухайтесь! Під бій барабанів та тарілок крокує по планеті китайський Новий рік!


Його відсвяткувати вирішили вихованці гуртка з УШУ (керівник Мунтяну Сергій Федорович) херсонської спортивної школи №4, що займаються на базі загальноосвітньої школи №39.


І це не дивно, адже УШУ – вид спорту, створений на основі традиційних китайських бойових мистецтв.


А допомогти у підготовці та проведені свята попросили бібліотекарів з Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

Під час заходу у ході гри всі присутні дізналися, який рік наступив за китайським календарем і яка тварина є головним символом цього року.


Познайомилися з деякими традиціями святкування Нового року у Піднебесній: будинки прикрашають у червоних відтінках, феєрверки, готують червоні конверти дітям у подарунок з кишеньковими грошима, лунає гучна музика. І все це для того, щоб відігнати зло від Китаю. Є ще одна дуже важлива для китайців традиція – танець Дракона. Він, як кажуть, приносить вдачу. 


Українське святкування китайського Нового року також не обійшлося без Дракона. Правда, по  дорозі він позеленів від холоду, але танці були запальними!


Своє найважливіше свято китайці відзначають протягом 15 днів. А Новий рік також вважається Святом Весни. Тож, скоро весна…



Ангеліна Вєтрова, 
завідуюча сектором періодичних видань 
Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік