22 лютого 2018

Герої не вмирають

Щоб вшанувати пам'ять героїв Небесної Сотні, до Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки завітали студенти Херсонського музичного училища.

«Герої не вмирають» – так називався захід, присвячений загиблим під час Єврореволюції майданівцям.
  


Студенти дізналися хронологію подій Революції гідності від перших мирних днів на Майдані до відкритого протистояння протягом трьох діб лютого 2014 (з 18 по 20), коли відходили у вічність українці, віддаючи власні безцінні життя заради нової омріяної України. Наймолодшому було 17 літ, а найстаршому – 84 роки.

Під час заходу прозвучали рядки мужності та відданості рідній Батьківщині від українських поетів – В. Симоненка «Можливо, знову загримлять гармати…», О. Максимишин-Корабель «Мамо, не плач. Я повернусь весною», П. Тичини «Пам’яті тридцяти», О. Єлагіна «Письмо душману», А. Марущака «Небесна сотня», «Герої не вмирають».




Було згадано і тих майданців, які, відстоюючи європейський вибір своїх загиблих побратимів, пішли захищати державність і свободу у зону АТО – зокрема, захисників Донецького аеропорту та військових з Херсонщини.

Учасники заходу побачили книги, в яких висвітлюється подвиг героїв Небесної сотні та воїнів АТО: книга-реквієм «Небесна сотня», «Щоденник Майдану» А. Куркова, «Хронологія мужності», «Аеропорт» С. Лойка, романи Г. Вдовиченко «Маріупольський процес» та В. Шкляра «Чорне сонце», книга Є. Положія «Іловайськ».

Патріотичний Майдан 2013-2014 років не завершено. Його справи і досі живуть у серцях молодих українців, за якими майбутнє нашої нації.

1 коментар:

  1. Шановні бібліотекарі, ви піднімаєте дуже важливі питання - патріотиче виховання підростаючого покоління.

    ВідповістиВидалити

Додайте ваше ім'я та вік