02 лютого 2020

Все на світі хочуть знати наші бібліомалята!

Ось і пролетів ще один рік  від тієї миті, коли Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової  Чайки відзначала свій ювілей – 95 річчя. За цей час дитяча книгозбірня поповнила свої фонди новітніми, сучасними, неймовірно цікавими книжками, розвиваючими настільними іграми, аудіовізуальними документами, знайшла нових друзів, які підтримують її в усіх починаннях, а найголовніше на наших користувачів у новому 2020 році  чекають  нові перемоги, звершення, нові проекти.
Саме в цей святковий, сонячний день стартувала програма розвиваючої студії для дошкільників 4 – 6 років «Бібліомалята», мета якої є розвиток пізнавальних процесів дошкільників та комунікативної культури засобами медіаосвіти.
Знайомство дітей відбулося у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1 – 4 класів. Згуртуванню дитячого колективу та батьків допоміг «чарівний» потяг, який переніс дітлахів до Країни Чудес. 
Першою гостею на шляху до казкового краю була Пані Книга. Вона, не витрачаючи жодної хвилинки, залюбки, привітала присутніх із святом, та провела гру «Всі загадки відгадаю, бо казки завжди читаю!»
Наступним сюрпризом була поява Крокодила Гени, який, щоб розважити батьків, вирішив дізнатися з яким настроєм вони прийшли до бібліотеки та про що думають і мріють саме в цю мить. 
Другим візитером став доброзичливий та милий Кіт Леопольд. Він запросив дітвору на танцювальну розминку.

Таким чином, завдяки ігровим та рухливим  завданням, було створено позитивний емоційний клімат, в якому далі по групам працювали малюки.
Заняття з розвитку – це пізнання світу дитиною, її розвиток та індивідуальний підхід завдяки невеликим групам і чіткому плануванню занять.
Перше заняття «Таких, як я – більше нема!», це заняття-знайомство, зосереджене на самій дитині, її знаннях про себе і вмінню спілкуватися з іншими дітьми.
Заняття складається з трьох частин, це окремі заняття, але на одну тему в різних відділах бібліотеки, вони проводяться в ігровій формі, з використанням розвивальних ігор і вправ.
Так, наприклад, в медіа-центрі, малюкам пропонується в ігровій формі «Інтерв’ю» розказати про себе.

Крім того, в кожному відділі проводячи заняття бібліотекарі використовують обов’язкові вправи для розвитку дрібної моторики рук. Не обходиться також без веселих фізхвилинок і вправ на розвиток пізнавальних процесів (сприйняття, пам’яті, мислення, уваги).

Ну і звичайно ж, як без творчого завдання, щоб обов’язково похвалитися батькам своїми здобутками.



Стосовно батьків, то для них сьогодні були проведені перші консультативні батьківські збори, де розглядали правила внутрішнього  розпорядку розвиваючої студії для дошкільників «Бібліомалята».
Учасники проєкту звернули  увагу батьків на один з основних напрямків в розвитку дітей дошкільного віку, це соціалізація та адаптація їх до навколишнього середовища і до шкільного життя в подальшому. Де набагато важливіше, ніж уміння читати і рахувати, дитині потрібна психологічна стабільність, висока самооцінка, віра в свої сили і соціальні здібності.
Дякуємо усім присутнім: постійним читачам нашої книгозбірні, тим хто вперше завітав до бібліотеки, а також виховательці молодшої групи №4 «Пізнайко» ясла-садочка №64, Мацур Наталі Миколаївні.
А всіх бажаючих чекаємо на наступну зустріч розвиваючої студії «Бібліомалята» 16 лютого об 11.00 в Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік