13 лютого 2020

Сучасній дитині – сучасна бібліотека

12 лютого до бібліотеки ім. Дніпрової Чайки завітали учасники курсів підвищення кваліфікації КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради - заступники директорів з виховної роботи закладів середньої освіти Херсонської області.
Гості книгозбірні не вперше відвідують нашу бібліотеку з метою професійного спілкування, тому для працівників освіти нами була підготовлена програма заходів до якої увійшли найновіші розробки виховних годин та інноваційних напрямків роботи.  
Під час професійної екскурсії  учасників ознайомили з напрямками роботи, діючими програмами, проєктами та конкурсами для дітей різних вікових категорій.
Автор нового напрямку роботи бібліотеки, завідуюча медіа-центру Ірина Ковач, розповіла про студію для дошкільнят «Бібліомалятка»,
а у залі періодики детально зупинились на краєзнавчих іграх у «вуличному» форматі, яких у нас аж три!


Працівники відділу естетичного виховання презентували парфум-виставку «Ароматично-книжкові історії». 



У відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів завідуюча Наталя Крижановська розповіла курсантам про інноваційні форми роботи з дітьми молодшого шкільного віку, запропонувавши фрагменти цікавих ігор, розроблених бібліотекарями – це «Математичний морський бій», «Літературний футбол», «Ерудит-шоу» та «Інтелектуальне асорті».
Завідуюча відділу інновацій та бібліотечного прогнозування Ірина Срібна  презентувала цикл тренінгів з медіаграмотності для старшокласників, вчителів та працівників бібліотек і провела міні-гру спрямовану на те, аби користувачі навчились самостійно розпізнавати фейки, маніпуляції та пропаганду.
Під час підведення підсумків усі присутні зробили висновок, що в бібліотеці ім. Дніпрової Чайки достатньо програм та проєктів підтримки та популяризації дитячого читання для користувачів різного віку. Наостанок Гусь Таїсія Йосипівна, керівник курсової  перепідготовки вчителів, завідувач науково-методичного відділу КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради висловила слова подяки дирекції Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки за плідну та багаторічну співпрацю.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік