28 лютого 2020

Інноваційні форми бібліотечної роботи з читачами молодшого шкільного віку

Сьогодні  КЗ «Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки» в черговий раз гостинно зустрічала слухачів курсів підвищення кваліфікації  Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» для участі у  комплексі  заходів «Бібліотечні ресурси та можливості на допомогу вчителям початкових класів загальноосвітніх закладів середньої освіти»
Їм було запропоновано огляд нестандартних та своєрідних форм роботи саме з категорією читачів-учнів молодшого шкільного віку.
Наталя Крижановська, завідуюча відділом обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів, поділилася досвідом роботи з впровадження програм на  підтримку дитячого читання та представила інноваційні форми роботи та розробки  різноманітних інтелектуальних ігор з дітьми молодшого шкільного віку, а саме: літературний футбол, математичний морський бій,  інтелектуальне асорті та патріотична панорама.
Також нею було  презентовано огляд-рекламу «У світі незвичайних книжок».
Головний бібліотекар з масової роботи молодшого відділу Альона Ліпкіна розповіла про електроні ресурси бібліотеки такі як – Ігри патріотів Херсонщини та інтерактивну  медіа-гру абетковий мікс «Від А до Я – читання щодня», розроблену спеціально для НУШ, враховуючи  рекомендації щодо розвитку компетенцій молодших школярів.

Наталією Поповою, заступником директора з наукової роботи презентовано сайт бібліотеки, програми і проекти, віртуальні виставки та бібліотечні медіауроки.
Комплекс заходів для освітян завершився екскурсією по бібліотеці, під час якої кожен відділ обслуговування розповів про унікальні напрямки роботи з читачами.
Запрошуємо всіх бажаючих до співпраці, адже виховання майбутнього покоління, то  наша загальна справа, яку ми можемо зробити цікавою та корисною. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік