21 лютого 2020

Гарна і чудова школа початкова!

Наша школа просто клас!
Ладно й весело у нас!
Залюбки навчаємось,
Розумними та кращими стати намагаємось.

Жодний навчальний рік в нашому місті  не проходить без тематичних тижнів, завдяки яким школярі, від малого до великого, демонструють свої вміння, навички, знання. Так сталося і цього року, саме з 17 лютого по 21 лютого у навчально-виховному комплексі №56 проходив Тиждень початкової школи.
Завданням сучасної початкової школи є розвиток дитини, як неповторної індивідуальності, формування в неї творчого потенціалу, прагнення до самостійної пізнавальної діяльності. Тому робота навчального закладу в цей час була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності як вчителів так і учнів, були цікавими, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку молодших школярів. До цієї корисної справи долучилися і бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
Два дні поспіль маленькі розумники  брали участь у інтелектуальних змаганнях та різного роду ерудит-шоу. Стартом для ігор стало привітальне слово завуча молодшої школи - Костюкевич Людмили Анатоліївни, яка побажала своїм маленьким вихованцям впевненості, сміливості та наснаги на шляху до нових знань та перемог.
Актова зала школи в цю мить перетворилася на «гомінкий вулик», де зібралися найрозумніші, найкмітливіші, найначитаніші, наймудріші «зірки» початківці.

Три команди – «Смайлики», «Панда» та «Друзі» змагалися у грі «Уважні та начитані», капітани яких за своїм бажанням обирали запитання із різних галузь знань, а присутні намагалися дати правильну відповідь і заробити для своєї команди якомога більше балів, кількість яких визначало переможців.


Інша частина маленьких розумників брала участь у інтерактивній грі «Математичний морський бій». На початку свята тут з’явилася Королева  Логіка, яка провела невеличку розумову розминку. Потім «влучні стрілки» намагалися знешкодити піратську аркаду, відповідаючи та виконуючи математичні завдання – ребуси, головоломки, задачки, кросворди.

Виявити рівень знань та навичок, творчих здібностей та уміння працювати в команді допомогла розвага «Всі ми родом з дитинства», під час якої учні 1 – 2 класів проявляли свої таланти, обдарованість та обізнаність щодо дитячих книг, казок, читання.

На останок кожен з присутніх на листі паперу висловив свої думки та враження стосовно незвичайного та неймовірного Тижня, який урочисто завершиться 21 лютого.
Тож, така співпраця педагогів і бібліотекарів має дуже позитивні результати відносно творчої роботи з читачами, допомагає розвивати особистість, дає можливість дітям не розминутись із розумною книгою, виховує гідних громадян України.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік