21 лютого 2020

І там, де живе рідна мова, живе український народ!

Як воду п'ю із чистої криниці,
З-поміж людей вишукую слова.
І наша рідна мова-чарівниця
У віршах повнозвучних ожива.

21 лютого у всьому світі відзначають Міжнародний День рідної мови. Не виключенням є і Україна.
Кожного року наша українська мова активно розширює поле свого функціонування. Все більше людей різного віку відчувають причетність до рідної мови та культури, все більше з’являється яскравих культурних проектів, на літературному обрії запалюються нові «зірки - письменники», які створюють гарні, чудові книжки, завойовуючи серця шанувальників. І сьогодні українська мова і культура – це креативний, динамічний об’єкт, який активно розвивається.

Саме з нагоди цього свята до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали вихованці НВК№7, щоб більше дізнатися про її історію, мелодійність та неповторність.
Бібліотекарі відділу для малюків запропонували четверокласникам погратися у мовну гру «Поле див», завдяки якій присутні дізналися про слова паліндроми, про «батька української літературної мови» Івана Котляревського, а під час супер-гри намагалися відгадати прислів’я про мову. Гравці виборювали звання кращого знавця рідного слова і переможці отримали пам’ятні призи на згадку про зустріч.

Найменші мали можливість проявити свою кмітливість та знання під час гри «Маленький розумник».
Діти відгадували загадки про шкільні речі, з’ясовували, що сховано в чорній скриньці, шукали казкових героїв у «схованках» та тренувались ходити, як справжні королі.

Тож, шануйте і любіть рідну мову, так як це робили наші предки, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік