13 лютого 2020

Афганська війна очима Олександра Єлагіна

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
До Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали студенти І курсу  Політехнічного коледжу, щоб поспілкуватись з учасником бойових дій в Афганістані Олександром Єлагіним.
Маленьким хлопчиком Олександр мріяв стати військовим льотчиком, але мрія його не здійснилась. В Харківське авіаційне училище він не вступив за станом здоров’я. Закінчив Челябінське вище військове училище і отримав професію інженера по експлуатації автомобільної техніки. А вже у 23 роки потрапив до Афганістану, маючи звання лейтенанта. Він відчув на собі всі жахіття війни, був поранений, але подолав труднощі і зараз у своїх поетичних спогадах розповідає про Афганську війну.


У Олександра Єлагіна вже 5 поетичних збірок. Він автор та режисер документальних фільмів,  присвячених Афганській війні та Другій світовій війні.
Олександр Єлагін поділився спогадами про війну, зворушливо читав свої вірші та показав уривки із фільму «Афганские судьбы».
Поет підкреслив, що суспільство, яке не знає свого минулого, не має майбутнього та прочитав вірш «Зачем пишу я о войне?». 
Студентам побажав мріяти та наполегливо йти до своєї мети, незважаючи на труднощі.
Завідуюча відділом обслуговування читачів-учнів 5-9 класів Вікторія  Сломчинська із рук Олександра Єлагіна отримала Почесну грамоту Херсонської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану «За активну громадську позицію, участь у військово-патріотичному вихованні молоді, вагому підтримку ветеранського руху».



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік