23 лютого 2020

Лінгвістична дегустація з Юлією Чернієнко

У Міжнародний день рідної мови семикласники зі школи № 37 мали чудову можливість незвичайно відзначити цей день. Вони зустрілися із сучасною молодою авторкою та відчули на смак її художнє слово.
У «Словнику епітетів української мови» вказано більше 100 епітетів на позначення мови. Наша мова і жива, і ласкава, і соковита, і поетична, мелодійна, колоритна, чарівлива… І присутні на заході школярі зізналися мові у теплих почуттях, утворивши із цих та інших епітетів велике полум’яне серце.
Про свій потяг від самого дитинства до слова, про нездоланне захоплення читанням і написанням книг розповіла присутнім дітям херсонська письменниця, авторка повісті «Помста», переможець Міжнародного літературного конкурсу «Гранослов» Юлія Чернієнко.

Пані Юлія розкрила деякі таємниці творчого процесу, презентувала і власну книгу, і підліткову серію видавництва «Академія».

Так оповідь про книгу, про силу художнього слова поступово перетворилася на відверту розмову про дружбу і зраду, про любов і булінг як прояв ненависті, про вміння відстояти і зберегти себе, про те, як і де шукати сучасному підлітку підтримку у складній ситуації.
Завершився комплексний захід автограф-сесією та спільним фото на згадку.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік