28 лютого 2020

Для всіх, хто так любить читати – запрошує Бук-Хауз паті!

Масляна - це одне з найулюбленіших свят. Його здавна відзначали наприкінці лютого, коли «весна з зимою зустрічалися». Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки запросила херсонських читачів на справжнє паті, з конкурсами, танцями та іграми в новенький Бук-Хауз. В період святкування Сирного тижня пройшла низка заходів, де малечу зустрічали веселі книжниці Айтішка та Смарта.
Несподівано на свято завітав гість – рум’яний та кругленький Млинчик – Млинець, який поспішав господиню Масляну зустрічати. Але зустрітися довелося з початку із Матінкою Зимою, яка розважила присутніх іграми «Дружнє коло» та «Веселі сніжки».

Вдосталь повеселившись і розімкнувшись Матінко Зима урочисто передала владу Весні красній, яка й подарувала дітям справжнє свято. Усі сім святкових днів, які мають певну народну назву, хлопчики і дівчата провели у іграх та забавах.
А розпочалося все із розваги «Прикрась Масляну», підчас якої команди заплітали коси самій Пані Масляниці.
За цим розпочалися інші ігри «Насмаж млинців» та «Перекоти млинець». 
Після цього малюкам потрібно було вправно і швидко «накрити» на стіл, бо наприклад в середу, у найсмачніший день тижня, в усіх родинах до столу подавали вареники з сиром, млинці, оладки, різні пиріжки та багато інших смачних страв.
Справжній «Кулькобій» влаштували відважні хлопці, яким потрібно було лопнути кульку суперника, яка була прив’язана до ноги.
У «Тещині вечори» потрібно було швидко відправитися на гостини по шляху, який був прокладений великими слідами.
Завершилось свято веселим дружнім хороводом та чарівними словами вибачення.
Ти на друзів подивись, кожному з них посміхнись.
Вибачте мене усі, вибачаєм залюбки.
А на останок Айтішка та Смарта запросили всіх, хто так любить читати частіше відвідувати Бук–Хауз паті.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік