05 лютого 2020

Книжки бувають різні – дитячі, дорослі, корисні

І знову про незвичайні книги вели розповідь бібліотекарі відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки з постійними відвідувачами, батьками та особливими читачами книгозбірні – з «дітьми дощу».
На занятті бібліотекар познайомила присутніх з м’якими книгами, які «живуть» у книгозбірні. Їх можна почитати, погратися ними і, навіть, заснути, тримаючи у руках.

Але, як виявилося, книги, виготовлені з тканини, можна придбати не тільки в магазині, а і зробити самому. Про це розповіла присутнім майстер Світлана Кулікова. У її колекції є книги, планшети, кубики, розвиваючі килимки, ляльки, набори овочів і фруктів, геометричні фігури та багато іншого.

У народній мудрості говориться, що «не дізнаєшся, поки сам не спробуєш». Тож пані Світлана продемонструвала, як можна використовувати її вироби Hand Made для розвитку пам’яті, уваги, мови, математичних здібностей дітей. Наші «особливі» читачі стали справжніми учнями та показали знання з природничих наук, математики, вміння орієнтуватися в режимі дня та проявили естетичний смак у підборі сукенок для ляльок.



Дітям та дорослим дуже сподобалися роботи майстрині, насичені дидактичним матеріалом, естетично виконані та яскраво оформлені.
Заняття вийшло по-домашньому теплим, наповнене любов’ю до прекрасного.
Дякуємо, пані Світлано, за цікаву розповідь та гарний дарунок нашим читачам. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік