17 лютого 2020

Поради сучасного Домовичка

Кожен дім має свого чарівного охоронця – Домовичка. Він живе поряд з іншими мешканцями, хоч і рідко з’являється на очі людям. І тільки найкмітливіші зможуть познайомитись із ним та потоваришувати. Саме так сталося із учнями 3–А та 3–Б класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №28, які є учасниками програми «Кібершколярики».
Калейдоскоп порад розпочався із знайомства творчості сучасної дитячої української письменниці Марини Павленко, яка на сторінках свої книжок створила неймовірно-забавний та кумедний образ Домовичка з палітрою. 
Звернувшись до книги, малеча дізналася про двох сестричок – Наталку і Даринку, які намалювавши на склі дзеркала Домовичка, звільнили його із Задзеркалля. В результаті вони отримали для себе гарного друга, порадника та організатора різноманітних забав. Першим практичним завданням для присутніх від Домовичка стала спроба змішати на уявній палітрі подані фарби та з’ясувати, який колір в результаті з’явиться.
Потім наш казковий охоронець познайомив і розповів "кіберятам" про Мельпомену – музу трагедії та запросив відвідати заходи Міжнародного театрального фестивалю, який проходить щорічно в нашому місті - «Мельпомена Таврії». Тут практичним завданням було читання вголос вірша та виправлення помилок у словах, в яких Домовик неправильно вимовляв свистячі та шиплячі звуки, бо був шепелявим.
Далі порадою–застереженням стала розмова про «ворогів» комп’ютера. Що таке вірус? Як розпізнати його шкідливі дії, його ознаки? Хлопчики та дівчата дізналися, які за рівнем небезпечності дій бувають шкідливі програми та завдяки яким антивірусним програмам можна «подолати непроханих гостей» свого персонального комп’ютера. Практичним завданням стала гра «Впізнай вірус за описом його дій».
Тож, якщо ваше житло та, навіть, наш комп’ютер досі ніхто не оберігає, у вас є нагода це виправити, "поселивши" у себе книгу Марини Павленко «Домовичок з палітрою».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік