24 лютого 2020

Зроби свідомий вибір!

 «Вибери собі роботу до душі і тобі не доведеться
 працювати жодного дня у своєму житті». 
Конфуцій

Життя постійно ставить нас перед вибором. У дитинстві з багатьох іграшок вибираємо найулюбленішу, в школі віддаємо перевагу найцікавішим, на наш погляд, предметам… Обираємо товаришів, друзів, коханих. 
І все ж одним  із найважливіших кроків у житті є вибір професії. Адже займатися тим, що тебе цікавить, приносити радість – одна з умов відчуття життєвої повноцінності. 
Про вибір майбутньої професії говорили з учнями  8 класу Антонівської ЗОШ I-III ступенів №18 м.Херсона під час профорієнтаційного екскурсу «Знайди себе!»



Переглянули пізнавальні відео «Професія - це інвестиція», «Куди піти вчитися?», пройшли тест  професійного самовизначення  Дж.Голланда,  пограли в гру «Відгадай професію», проаналізували фактори вибору професії за Е.Климовим, розглянули корисні  Інтернет-ресурси та літературу  з профорієнтації.


Із особливим захопленням діти слухали інформацію про професії майбутнього серед яких: 
кібердвірник;
IT-проповідник;
попереджувач системних екологічних катастроф;
сіті-фермер;
проектувальник домашніх роботів;
інформаційний стиліст;
експерт з майбутнього дитини;
трейдер альтернативних валют;
криптографічний  фінансист;
IT-медик та ін.
 Отже вибір професії – найголовніший чинник, який впливає на подальше життя кожної людини. Всім хочеться не лише отримувати належну зарплату за пророблену роботу, але й реалізувати свій потенціал та отримувати справжнє задоволення від своєї діяльності. Тож сподіваємось, що наш профорієнтаційний екскурс допоможе учням зробити правильний вибір!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік