10 серпня 2021

Книжкові гостини у пані Флори

У рамках програми «Канікули з книгою-2021» читачі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки продовжують «гортати» Календар Мрійника, в якому кожен день - це певні тематичні розваги, потіхи та веселощі. Черговий літній тиждень розпочався Днем піратських забав.

А про що ж в цей день мріяли бібліотечні пірати? Як і звичайні люди, бібліотечні пірати мріяли знайти скарб, бути багатими, їсти досхочу, та ще багато про що. Але їх життя не таке вже і спокійне. Тому у молодшому відділі вони звернулися за допомогою до пані Флори та попросили у неї квітку бажань, щоб хоча б одна їх мрія здійснилася. Так як ця квітка дуже чаруюча, то вона була захована у скриню і запечатана під сімома квітковими замками, які відкрити можна було тільки на Острові Всезнайок, куди і відправилась дружна команда піратів.


А ось  на горизонті  довгоочікуваний острів - мерщій до пригод! І перше випробування - шхуна сіла на мілину. Щоб дістатися берега команді потрібно було розім’ятися та спритно, один за одним, пересуваючись по канату, переправитися на сушу.


Острів був оповитий серпанком, через який слід розгледіти незрозумілий, на перший погляд, силует, та завдяки своїй уяві розказати на що, або на  кого він схожий.


Коли «туман розсіявся» перед подорожніми з’явилася «Пальма винахідливості». Тут  морські вовки знайшли дивовижну знахідку - купу чорних міток і це свідчило про те, що сундук із чарівною квіткою вже не далеко. Та попереду на мандрівників чекали ще «Далечінь фантазій», «Сховище кмітливості», «Камінь мудрості» та «Горіх знань».


Нарешті чародійна квітка знайдена і не одна! Тож кожній присутній мав змогу взяти із собою частинку її суцвіття і загадати найзаповітніше бажання для себе та своєї родини.


Продовженням Дня піратських забав став перегляд мультиплікаційного фільму «Пітер Пен» у  медіа-центрі. Ця історія  про жвавого хлопчика Пітера Пена, який живе в дивовижній країні Нетландії, де діти ніколи не дорослішають, а на таємничих островах живуть витончені русалки, хоробрі індіанці і погані хлопці. Одного разу Пітер потрапляє в наш світ, у Лондон, де знайомиться з прекрасною сім’єю Дарлінгів, а саме з чарівною дівчинкою Венді та двома її маленькими братами - Майклом і Джоном. Звичайно ж, пустотливий хлопчик відразу бере своїх нових друзів у чарівну країну. А там їм доведеться подолати безліч небезпек, пережити купу дивовижних пригод, познайомитися з красунею Тигровій Лілією і феєю Дінь Ділінь, а також перемогти злісного лідера піратів Капітана Крюка.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік