04 серпня 2021

День мандрівок у книжках

Сьогодні наша книгозбірня зустрічала вихованців літнього табору «Юнга». З порогу дітей охопила коловерть книжкових пригод, а кожний відділ бібліотеки став порталом у казковий світ.

У читальній залі мандрівці поринули у «Книжковий світ». Гравці обирали книгу на виставці, знаходили у ній запитання, а за правильну відповідь отримували чарівні фішки. Один з раундів – літературний пасьянс. До світлин відомих казкарів діти додавали відповідні карти із зображенням обкладинок дитячих творів і портретами головних героїв.


Найбільше захоплення викликала гра «Літературне перевтілення»! Одягаючи капелюшок, кожна дитина перевтілювалась у відомого книжкового героя, а в кінці заходу всі «персонажі» влаштували казковий фотосет.

Найактивніший гравець Книжкового світу – активна дівчинка Вікторія – отримала у подарунок дитячу книгу.

Завітавши до молодшого відділу книгозбірні, маленькі «юнгівці» відправилися на пошуки Королівства книжкових скарбів, і їм на шляху зустрілися різноманітні перешкоди.

По-перше, вони успішно пройшли стежину, на якій причаїлися літературні коти, де і згадували їхніх друзів, риси характеру та улюблену справу. По-друге – подолали шлях переплутаних казок, на якому добрі та злі герої обмінялися ролями.

Перебуваючи на галявині загублених речей, діти проявили швидкість, вправність та уважність, а завітавши до «Казкомаркету» чарівних товарів, знайшли сучасні аналоги побутової техніки, описані у казках. 

Наостанок діти спробували себе в ролі казкового рекламодавця – складали оголошення або сценарій відеореклами.


У залі періодики дітлахи відправились у журнальні джунглі, де на них чекало чимало веселих зустрічей та пригод. На початку познайомились зі звірами, мешканцями джунглів, а потому згадали видатного англійського письменника Редьярда Кіплінга з його «Книги Джунглів» про пригоди хлопчика на ім’я Мауглі. Далі діти відправились до «болота», де виконували важливе доручення – переправляли фрукти на безпечне місце. Наостанок читайлики зіграли у показуху: прикидалися тваринками і відгадували їх.


Гра Інтернет-центру була присвячена популярним бестселерам. Складалася вона з шести рубрик: «Літературний фейк», де діти перевіряли на правдивість факти про письменників; «Book-історія» – за аудіо-записом визначали провідну історію книги. У рубриці «Читацький комент» розшифрували відгуки на книги, а зупинка «Дрес-код героя» познайомила читачів з костюмами та аксесуарами персонажів. Наприкінці діти переглянули трейлери популярних екранізацій.


У медіацентрі вихованці табору відправилися у «Парк Юрського періоду» і познайомилися із його мешканцями – динозаврами.


У відділі естетичного виховання діти дізналися про наукові відкриття, які дали поштовх до створення мистецьких шедеврів. У «Книзі ерудита» чомучки знайшли цікаві факти: як, наприклад, за допомогою мікроскопа створюють мікромініатюри, а через телескоп вчені досліджують космічну далечінь і відкривають таємниці Всесвіту.


Бібліотечний день мандрівок у книжках виявився захопливим і пізнавальним.

Тож запрошуємо і вас, дорогі діти, до читання! Бо книги не тільки зберігають знання поколінь і дарують захопливі книгопригоди, але й можуть надихнути вас на власні творчі рекорди!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік