03 серпня 2021

Читаємо сліди тварин, або Один на один з дикою природою

Сьогодні юні екстремали вирушили у небезпечно захоплюючу мандрівку світом дикої природи. Їхнім завданням цього разу було про«читати» сліди, залишені тваринами, і дізнатися, яка істота перед ними – безпечна чи небезпечна.

Під час гри «Хитрощі тварин» діти дивилися на малюнки і відгадували, яку тварину на ньому зображено. І це виявилося непросто, адже деякі дикі тварини, щоб вижити, вдаються до маскування. Ми познайомилися із схожою на гілку дерева совою, метеликом-павліноочкою, «зміїного» окрасу крила якого відлякують ворогів, із орхідейним богомолом, восьминогом, який прикидається рибою, та іншими фантастичними істотами.


Книжка-театр «Хто сховався?» подарувала нам миті чудових відкриттів! Діти із захватом відгадували мешканців чудернацьких за формою або кольором яєчок: страусеня, крокодиленя, пінгвіна, метелика, качкодзьоба, черепашку…

Далі учасники літніх читань відправилися у польове дослідження. Під час зупинки «Химерні візерунки» вони активно вивчали сліди диких звірів на землі й у піску і намагалися встановити особу таємничої істоти за відбитками лапок і лап, а на станції «Загадкові тіні» вирахували тварин, які причаїлися неподалік.


Рухома гра «Хто спритніший» допомогла нам визначити найбільш витривалий вид тварин на Землі. Ним виявся всім відомий вовк.

Остання зупинка – «Антарктична». Гравці допомагали родинам пінгвінів відшукати льодинку для родинного гніздечка і висиджування пінгвінят.

Закінчилася подорож привалом і чаюванням зі смаколиками.

Цього разу лідером юних екстремалів став щотижневий учасник літніх читань Володимир Добрянський. За свої знання та спритність він отримав у подарунок книгу із серії «Життя видатних дітей».


Що чекатиме бібліотечних мандрівників наступного вівторка? Це поки що таємниця. Але впевнено ми можемо пообіцяти, що буде захопливо, цікаво й весело!

Отож, до зустрічі у читальній залі!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік