09 серпня 2021

День мандрівок за веселкою

Ви коли-небудь мандрували за веселкою?

«Хіба це можливо?» - спитаєте ви.

«Так!» – відповімо ми впевнено, адже 6 серпня вихованці літнього табору «Юнга» разом з бібліотекарями подорожували за всіма кольорами райдуги!

У медіацентрі крізь ЧЕРВОНО-сині окуляри діти поринули у світ пригодницьких історій.

У молодшому відділі відбулася весела інтелектуальна гра у ПОМАРАНЧЕВИХ тонах. «Про все на світі хочу знати, тому люблю книжки читати!» - таке було її гасло. Обертаючи барабан «Колеса фортуни» та зупиняючись на певному секторі, хлопці та дівчата розгадували загадки, ребуси, головоломки за різною тематикою. Зібравши певну кількість балів, малюки вийшли на «Зірковий танцпол» та влаштували міні-дискотеку.



ЖОВТИЙ колір, колір радості, свободи і тепла, панував у секторі періодичних видань. А оскільки він, подібно до музики, піднімає настрій і викликає позитивні емоції, тому гра цього відділу була присвячена музиці. Бібліотекарка загадувала, а дітлахи відгадували музичні інструменти за підказками: спочатку за звучанням, а потім і за допомогою загадок. Та найбільше діти захопились можливістю самому стати на кілька хвилин музикантом: кожен з них по своєму відтворював музику в стилі «бітбокс».

Читальну залу огорнула ЗЕЛЕНА хвиля читання! 

Зелені книги на виставці (про екологію, рослинний і тваринний світи), зелені еко-звички, про які ми нагадували дітям, а ще зелені листочки, які ми вирощували на дереві: один листочок – одна правильна відповідь на запитання чи добре виконане завдання. 

А також зелений тренд сезону – навичка сортувати сміття, в якій ми практикувалися в ігровій формі. «Юнгівці» виявилися не «зеленими», а «просунутими» молодими людьми із еко-свідомістю та зеленими звичками.


У відділі Інтернет-послуг діти знайомилися з БЛАКИТНИМ кольором. Послухавши цікаві факти, дізналися, чому стародавні єгиптяни фарбували вени у блакитний колір та які асоціації має ця барва в будизмі. Згідно фен-шую, блакитний – колір творчості і креативу.
Дітлахи розповіли, що блакитний у них співвідноситься із небом і морем, тому гості відділу залюбки зіграли у «BookДайвінг», під час якого занурювались у світ книг. Гравці обирали одну картку із 48. 

На кожній були зображені чарівні трикутники, за якими ховалися книжкові ілюстрації. Гравці намагалися відкрити якомога менше трикутників і при цьому заробити якомога більше балів. 

А якщо команда називала й автора твору, то отримувала додаткові бали.
Отож, блакитно-книжкова подорож виявилася веселою та успішною!

Хоча провідним для відділу документів іноземними мовами був СИНІЙ колір, дитяча мандрівка на чолі із бібліотекаркою була присвячена темі "Концепція кольорів Йоганна Вольфганга Гете". 

Наші гості намагалися дати характеристику кольорам, вчили особливі слова – «колоризми» – та дізнавалися цікаві факти про те, як колір розкриває характер людини і впливає на її здоров'я.

Відділ естетичного виховання у День мандрівок за веселкою знайомив дітей з ФІОЛЕТОВИМ кольором – кольором творчості.
Розкрити секрети цього кольору бібліотекарю допомогли мультиплікаційні герої із фіолетовим забарвленням.

Лунтик розповів про історію дослідження веселки; прибулець Стіч повідав легенду про те, як у морських мушлях ховалася фіолетова краплина; а розумний Фіксик дав психологічну характеристику людям, які віддають перевагу одягу та предметам фіолетового кольору. Учасники кольорової зустрічі разом з Чеширським котом виконували загадкові, майже таємничі, завдання і створювали в математичній лабораторії нові кольори.

Веселкова мандрівка вдалася на всі 100!

Однак це не остання бібліотечна гра цього літа. Нагадуємо, що кожного дня у відділах книгозбірні тривають літні читання, різноманітні за змістом і формою, однак незмінно цікаві та веселі.

Тож, гайда до бібліотеки за сміхом і пригодами!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік