19 серпня 2021

Завітало «Сонечко» до нашого віконечка

Літні канікули добігають кінця, але зустрічі з друзями в стінах Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки у самому розпалі. Вихованці оздоровчого літнього табору «Сонечко» завітали до книгозбірні, де для них бібліотекарі підготували програму з цікавими, пізнавальними та розважальними заходами.

У відділі естетичного виховання у кольоровій гамі кольорів діти спробували віднайти один із найзагадковіших – фіолетовий. Цей колір в різних галузях має своє значення: в астрономії – колір космосу та планети Меркурій; в геральдиці – сила, влада, гідність; в ювелірній справі – сміливість, неординарність. Люди ж, яким подобається фіолетовий колір, наділені творчими здібностями. Озброївшись інформацією, кожен міг перевірити і показати свої творчі здібності.




В Інтернет-центрі мова йшла про улюблені книжки дітей: які вже прочитали влітку та рекомендують їх своїм товаришам; який формат книги обирають: аудіо, електронні чи друковані та як вони обирають книжки для читання і, що саме їх приваблює. Дійшли думки, що майже всі звертають увагу на обкладинку та ілюстрації.



Занурення у світ книг продовжилося. Діти грали у гру «BookДайвінг». Суть гри полягає в тому, щоб відкрити якомога менше трикутників, за якими ховалися книжкові ілюстрації, при цьому заробити якомога більше балів. А якщо команда називала автора твору, то отримувала додаткові бали.

В залі періодики дітлахи поринули в чудовий світ музики та музичних інструментів. Серед завдань, які зацікавили дітей, були і на уважність, і на знання, наприклад, назвати найулюбленіші музичні інструменти українського народу; відгадати музичний інструмент, прослухавши його звучання.  Звучання бандури не залишило байдужим нікого з дітей. Розповіді дітей бібліотекарка доповнювала цікавими та пізнавальними фактами про цей інструмент.


У залі літератури іноземними мовами діти потрапили у «Райдужний світ». Творча година для дітей пролетіла весело та пісенно.



Мультяшні пригоди на «сонечок» чекали у «кіноцарстві» Медіа-центру.

Отож, ранок четверга у бібліотеці виявився веселим та пізнавальним!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік