20 серпня 2021

Святковий квест до свята Незалежності!

30 років Незалежності! Вагома і важлива дата нашої країни. 24 серпня 1991 року здійснилася віковічна мрія українців – ми здобули для себе можливість жити вільно у соборній самостійній державі.

Щоб відзначити всенародний ювілей, бібліотекарі читальної зали провели серію масштабних заходів.

На дітлахів чекав святковий квест: під час 10 зупинок-випробувань ми зібрали до «Скарбниці цінностей України» 10 символів-атрибутів.

Зупинка «Історична» допомогла нам визначити важливі для державотворення ключові події, на «Президентській» ми згадували у хронології очільників нашої держави. 

Зупинка «Туристична» познайомила із мальовничими куточками рідної країни.


Під час «Мовознавчої» зупинки ми добирали епітети та складали вірші, «Народознавчої» - доповнювали прислів’я про народну символіку, а на «Смачній» - за малюнками-підказками відгадували традиційні страви (борщ, голубці, вареники з вишнями).

Свято треба святкувати, тож зупинка «Святкова» була вельми доречна. Ми згадували народні, релігійні, національні свята і важливі для нації дати.



Зупинка «Грошова» виявилася важливою ще й тим, що у цьому році ми відзначаємо 25-річний ювілей української гривні. Тож, ми не тільки рахували кошти, а й з’ясовували, хто з письменників зображений на тій чи іншій банкноті.

Під час зупинки «Винахідників» ми розшифровували ребуси і дізнавалися про винаходи українців. Вчені-винахідники – це добре. Як же без наших улюбленців-артистів? Вшанували ми і їх, відгадуючи за віртуозними артистичними псевдонімами справжні прізвища акторів та співаків.

Наступний захід відбувся у формі подіуму видатних особистостей і мав назву «Зіркові імена України».

Кожна рубрика вікторини була присвячена певній професії або іншій категорії відомих українців. Рубрика «Державотворці» познайомила нас із діяннями відомих правителів: княгинею Ольгою, Данилом Галицьким, Богданом Хмельницьким. Згадали ми і «Письменників» від основоположника українського слова Тараса Шевченка до авторки геніальних віршів Ліни Костенко. Є в українців визначні «Митці»: композитор Микола Лисенко, художниця Катерина Білокур, кінематографіст Олександр Довженко та багато інших творчих особистостей світового рівня.



Не забули ми і про славетних «Спортсменів» (Іван Піддубний, Лариса Латиніна) та «Винахідників» (династія Симиренків і династія Патонів…).

Гра не лише познайомила підлітків із відомими особистостями, а і надихнула їх замислитися про власне успішне майбутнє і добрі справи заради рідної країни.

Переможці обох вікторин отримали на згадку книжкові подарунки із біографіями відомих українців.


Завершився день святкових урочистостей патріотичним флешмобом та святковим фотосетом із національним прапором.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік