31 серпня 2021

День шаленого читання

Тому, хто читає книги, ніколи не нудно.

Ірвін Уелш

Говорять, що читання – це процес, який потребує тиші та зосередження. Та сьогодні наші активні учасники програми літніх читань у молодшому відділі  обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки  доводили, що читати можна у будь-який спосіб. Головне, аби це було у задоволення. Тож і влаштували День шаленого читання.

На усіх присутніх чекала цікава інтерактивна гра, під час якої учасники мали виконувати  різноманітні завдання аби накопичити найбільшу кількість балів та заробити ще трохи бібліотечної валюти БІВів, щоб «викупити» обрані у кіоску книжки.

Чи можна читати танцюючи, стрибаючи, слухаючи музику, обертаючись навколо себе та, навіть, із заплющеними очима? Виявляється можна!  Адже одне із завдань гри було саме провести такий експеримент. І нашим читачам це вдалося. Вони не лише прочитали вірші та невеликі оповідання про рослинний світ, а й змогли переказати зміст прочитаного. Це було досить весело, а подекуди і смішно, бо  кумедних «обмовок» уникнути вони усе ж таки не змогли.



Не менш захопливим було і завдання «Казкова показуха», адже треба було показати назву казки відтворюючи її сюжет за допомогою лише рухів та жестів. Це були справжні міні-вистави одного актора.

Книжковий світ – це світ див! У казках рослини зазвичай наділяються чарівними силами. Одні наділені силою телепортації, інші перевтілення, деякі передбачення та виконання бажань. Спробуй-но  розібратись у всіх цих премудростях. Та якщо багато читаєш, для тебе це не проблема! Тож і завдання гри «Впізнай мене, якщо зможеш», під час якого треба було впізнати за уривком з твору чарівну рослину, учасники виконували легко та швидко. 

«Веселі перевертунчики», «Руханки», фітозагадки -  з усіма цими завданнями довелося впоратися нашим читачам. Жодне запитання не залишилось без відповіді, адже наші читайлики ерудовані та начитані. І будь-які, навіть найважчі випробування, не зупинять їх на шляху до перемоги та пізнання. 

А на учасників програми літніх читань «Книжкове літо у стилі ФІТО» чекає ще одна зустріч – підведення підсумків, де ми визначимо найактивнішого ботаніолога, який і отримає головний приз. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік