вівторок, 23 липня 2019 р.

Хто проживає на дні океану?

Загадковий, непізнаний, повний таємниць ОКЕАН. З давніх часів люди намагалися пізнати, що приховують його води, хто мешкає у його глибинах. Із часом  з’явилось багато історій про таємничих створінь та чудовиськ, що живуть під товщею світового океану.
Цікаво стало і нашим "бібліопіратам" дізнатися, яких «монстриків» приховує цей «блакитний велетень». Тому 22 липня наша зустріч у молодшому відділі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки була присвячені чудовиськам з глибин – стародавнім, вигаданим та справжнім, з якими можна зустрітися віч-на-віч під водою. 
Цього разу  учасників заходу чекала справжня "година жахів"! Зі сторінок книг на дітей визирав глибинний «вудильник», вони дізналися, хто страшніший – морський чорт чи великоротий вугор, химера чи риба-крапля. 
Зануритись у захоплюючий світ об’ємних зображень підводних мешканців дозволили книги у форматі 3D та з «магічними» кольоровими скельцями.  
Чекав на маленьких бібліодайверів і двобій із підводними мешканцями-хижаками, який пройшов у вигляді калейдоскопу шарад на тему океану. 
Під час інтерактивної гри «Чи правда, що …?»  учасники зустрічі з'ясовували, які існують незвичайні риби. Тож є риба-лев, риба-чорт, риба-архітектор та риба-хірург... А ось риби-"прищіпки" не існує в природі, але вона з'явилась під час гри «Врятуй друга», коли гравці із зав'язаними очима відшукували  цих маленьких  вигаданих «хижачок». 
Чергова зустріч "бібліопіратів" стала приємним днем для двох учасників програми «Канікули з книгою», адже вони викупили у кіоску книги, на які накопичували БІВастри. Вітаємо Атаназевич Валерію та Андрієць Єлизавету з корисним придбанням. Чекаємо всіх бажаючих наступного понеділка  
29 липня об 11.00 у «рожевій залі» нашої бібліотеки на урок-моделювання піратського корабля. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік