16 липня 2019

Пригоди на Острові Майстрів

Зустріч "бібліопіратів" у кают-компанії молодшого відділу Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки цього разу була знаковою, адже маленькі мандрівники подолали вже половину «літньочитацького» шляху. 
А це вже своєрідний перетин екватору. За переказами та книжками відомо, що пірат, який перетнув екватор, мав право на особливу відзнаку – золоту сережку у вусі. А ось наші «флібустьєри книжкових морів», оскільки досвід уже дозволяє, змогли замінити бандани на більш презентабельний головний убір – піратську треуголку. Виготовити її  учасники програми канікул з книгою змогли на Острові Майстрів.
А зустрічав  у цьому незвичному місці дітей капітан книгопіратського галіону і майстер пригод, що підготував для них цікаві розваги у форматі  фантів.
Перш ніж освоїти техніку виготовлення треуголки з паперу діти познайомились з історією цього головного убору. А також  дізналися чому саме її обрали протягом багатьох століть головним символом образу пірата.
Процес виготовлення основного піратського атрибута пройшов весело та цікаво, адже фанти від хазяїна острову додали неабиякого драйву  цій пригоді.  Бібліопірати із задоволенням грали на губах улюблену мелодію, мімікою та жестами показували морські поняття, зображували серйозного пірата, при тому що вся команда намагалася його розсмішити.

Чергова зустріч шукачів книжкових пригод завершилася , але мандрівка продовжується. Приєднуйтесь до наших бібліопіратів  - відчуйте смак літературних подорожей!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік