01 липня 2019

У скрині пірата скарбів є багато…

Скриня - предмет у всіх відносинах таємничий. І не тільки тому, що це слово асоціюється у багатьох з піратами, таємницями і скарбами, а й тому, що і саме її призначення полягає в приховуванні предметів, в створенні таємниці для оточуючих.
Сьогодні у молодшому відділі Херсонської обласної бібліотеки для дітей знову зібралися маленькі бібліопірати – учасники програми літніх читань. Цього разу біля  книжкової виставки на них чекала велика скриня. І це не дивно, бо саме  цього дня на усіх «книгомореплавців» чекав майстер-клас з виготовлення маленької паперової скрині для зберігання  «зароблених БІВастрів». Але що знаходилось у великій можна було лише передбачати. Діти  висунули безліч припущень: монети, солодощі, перли, діаманти, книги і, навіть, піратська зброя. Але все було набагато цікавіше і веселіше. У скрині, як ми дізналися із таємничого повідомлення, яке знайшли на книжковій виставці, були «розваги» для ватаги пригодочитачів. 



Не гаячи часу «скарбошукачі» приступили до роботи: вирізали, згинали, клеїли. А щоб робота йшла веселіше, по черзі зазирали до великої скрині та «діставали предмет», який «натякав» на певну гру чи розвагу.
Так маленькі мандрівники,  отримавши вудку, влаштували риболовлю. На кожній рибці, що потрапляла на гачок, була загадка про морських мешканців. Та були у нашій імпровізованій водоймі і зайві речі: чашка, м’ячик, капелюх, машинка тощо. Так ми і визначили найкращих рибалок!


У справжнього пірата має бути дуже гарний зір, на що нам натякнула знайдена підзорна труба. Тож хлопчикам і дівчаткам довелося одним оком знайти  запропоновану картинку за  силуетом. 
А ось до чого був один чобіт довго гадати не довелося. Як справжні «морські вовки», учасники влаштували змагання на кращого одноногого пірата, тобто довше простоїть на одній нозі не хитаючись та не втрачаючи рівновагу.  
На завершення була треуголка, одягаючи яку можна було дізнатися образ якого казкового чи мультиплікаційного «злодія» підходить кожному з учасників.
Так у розвагах час промайнув швидко. А наприкінці зустрічі кожен «бібліопірат» вже мав чудову скриню для збереження бібліовалюти.
Наступного понеділка чекаємо  ще більшу команду аби вирушити у ЗООрегату для пошуку екзотичних тварин нашої планети.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік