29 липня 2019

"Кораблик по хвилях пливе в далечінь…"

"Бібліопірати", які щопонеділка збираються у молодшому відділі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, вже багато чого знають та вміють. Вони вирушали у віртуальну експедицію на пошуки екзотичних тварин, виготовили скриню та з’ясували, які скарби у ній заховані. А ще побували на острові Майстрів, де виготовили піратські капелюхи та занурилися на дно океану. Та, навіть маючи власну скриню для скарбів, капітанську треуголку та знання з піратсько-морської справи, називатися «морським вовком» може лише той,  хто володіє кораблем. І сьогодні наші маленькі мандрівники книжковими морями та океанами завітали на урок-моделювання, де вчилися робити з паперу піратський чи то фрегат, чи то галеон.

У техніці оригамі кожен створив корпус свого майбутнього корабля. 

Потім поставили щоглу, напнули  вітрила та прикрасили прапорцями ванти.

Після уроку-моделювання діти із задоволенням брали на абордаж «вороже» судно в ході інтерактивної гри. Вони об'єднались у три команди та відповідали на запитання літературної вікторини. Зрештою дві команди «атакували» першими і стали переможцями конкурсу.

А потрапити у «Море чудес» та дізнатись, які таємниці приховує підводний світ, можна буде вже наступного понеділка під час чергової зустрічі у кают-компанії "бібліопіратів".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік