23 липня 2019

Індія. Екзотичний читацький ігроленд

"Читацький ігроленд" вирушив сьогодні в екзотичну країну - Індію. Для багатьох жителів Азії Індія залишається батьківщиною Будди. Для європейців це – батьківщина Мауглі і тигра Шерхана.

Юні мандрівники  спочатку зорієнтувались, знайшли на глобусі Індію, а ще назвали столицю, моря, якими країна омивається, та сусідні держави. Щоб довідатись про індійські символи, діти відгадали загадки про національну тварину – тигра та національного птаха – павича, які знаходяться під охороною держави. А із запропонованих букв читачі склали національний фрукт – манго, та квітку – лотос, яка в буддизмі служить символом чистоти.

Саме в Індії зародилась інтелектуальна гра, якій вже понад 1500 років  - шахи. Мандрівники відповіли на запитання «шахової» вікторини та були вражені тим, що в світі існує біля 1000 розвивальних ігор, в які можна грати на шахівниці.
Близько 5000 років тому в Індії з’явилась йога, яка потрапила до списку культурного надбання людства. Йога допомагає досягти душевної та фізичної гармонії та має багатьох прихильників в усьому світі. Тож бібліотекар Вікторія Сломчинська запропонувала юним учасникам літніх читань виконати деякі вправи йоги.



"Читацький ігроленд" в Індії визначив ще одного гравця, який набрав найбільшу кількість балів в інтелектуальних змаганнях. Переможцем став Олександр Воробйов. У нагороду він отримав книгу із серії «Життя видатних дітей».
А кращою у виконанні вправ з йоги стала Ольга Тимохіна.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік