четвер, 4 липня 2019 р.

Фото-школа юного читача

3 липня у відділі естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки працювала  «Фото-школа юного читача», де зустрілися читачі, які цікавляться фото справою. 

Бібліотекарі розповіли про історію виникнення фотографії, яку еволюцію пройшов фотоапарат. Учасники дізналися про прийоми фотомистецтва; на власні очі побачили цікаві та вражаючі оптичні ілюзії, експерименти та відкриття, які продемонстрували бібліотекарі.

На зустріч був запрошений колекціонер В.А. Торопов, який познайомив всіх присутніх з фотоапаратами та оптичними пристроями різних епох та країн, з процесом створення фотографії в минулому. Також Михайло Годованюк, волонтер бібліотеки розповів про фотоапарати зі своєї колекції.


Книжкова поличка з цікавими та рідкісними книгами про фотографію експонувалася у відділі і всі бажаючі мали змогу познайомитися з такими книгами.


Всі читачі дізналися багато нового і отримали море гарних емоцій, кожен дізнався і навчився чогось нового. Діти з цікавістю вивчали старовинні пристрої і принцип їх роботи та з захопленням дивилися на цікаві експерименти. 

Зробити власноруч фото з улюбленою книгою, цікавою виставкою, у будь-якій фотозоні бібліотеки – це було завданням для учасників зустрічі. Діти із захопленням робили знімки, застосовуючи почутий матеріал. Бажаючі взяли участь у костюмованій фотосесії зі старовинною технікою. 





Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік