09 липня 2019

ZOOрегата: у пошуках екзотичних тварин

Чергова зустріч у молодшому відділі  Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки  активних учасників літніх читань відбулася у формі захоплюючої ZOOрегати. Цього разу бібліопіратська ватага у  складі чотирьох команд вирушила у навколосвітню віртуальну подорож аби зібрати і доставити тварин із різних куточків світу у свій порт. 
Кожна команда на початку експедиції отримала корабель, на якому і треба було «перевозити» тварин. 
Під час гри учасники мали  переміщуватись по полю так, щоб швидше за інших побувати на шести континентах та «завантажити » у каюти цінній вантаж. Та зібрати усіх тварин – це лише пів справи, адже не менш важливим було доставити їх у свій порт без втрат, тому що інші команди могли «пострілом з гармати» «вибити» ящик з твариною із каюти і повернути її до місця її природного проживання. Саме через це  бібліопіратські мореплавці по декілька разів поверталися на континенти, щоб «повернути» собі вантаж. 

Під час заходу у черговий порт, щоб узяти тварину, спочатку треба було виконати різні завдання. Ми розгадували загадки, розв’язували ребуси, влаштовували фото презентації та шукали цікаві факти про необхідних звірів у енциклопедіях. 


Пригода була динамічною, адже на шляху зустрічалися й інші несподіванки та перепони у вигляді різноманітних течій, вирів та рифів. Але винахідливість, вірний розрахунок та фортуна допомогли нашим екіпажам перемогти у цій кругосвітній ZOOрегаті. Всі вони  повернулись у порт призначення. Хтось прибув першим, хтось - останнім, але усі сповнені позитивних емоцій та нових знань. Та, навіть незважаючи на «втому», додатковим бонусом стала ще одна гра -  «Небезпечні перегони».

Наступного понеділка чекаємо у нашій «кают-компанії» бібліопіратів та всіх бажаючих  об 11.00 для пригод на Острові Майстрів. Будемо виготовляти головний  атрибут піратського капітана – треуголку!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік