понеділок, 11 листопада 2019 р.

Дивовижні пригоди в країні Часу!

День за днем, за тижнем тижні,
Непомітно лине час,
Різні зміни дивовижні
Відбуваються у нас!
Чи мріяли ви коли -небудь стати дорослими?  Потрапити в доросле життя, таке чудове, таке привабливе і безтурботне, де можна до опівночі дивитися телевізор, їсти досхочу морозиво, не ходити до школи та купувати собі солодощів та іграшок скільки завгодно? Чи часто такі думки зазирають до ваших голівок? Саме з таких, поставлених перед присутніми, запитань розпочалося чергове  засідання клубу для малюків «Читай-компанія мандрує».
Сьогодні країна Часу покликала хлопчиків та дівчаток  у химерні пригоди, де секунди утворюють хвилини,  хвилини – час, де змінюються пори року, а за понеділком завжди йде вівторок.
Разом із дівчинкою Наталкою, головою героїнею  книги Ніни Воскресенської «Дивовижні пригоди Наталки в країні Часу», яка постійно мріяла про доросле життя, спочатку треба було відгадати загадки від «чарівного» годинника. Саме він показав шлях, як рухатися далі, щоб допомогти Наталці, яка все ж таки подорослішала,  знов стати маленькою і повернутися додому
Першим було місто Мрій. Його мешканці мали свої заповітні бажання. Щоб з’ясувати, що кожен з них мріяв отримати, треба було скласти пари карток – герой та його мрія.
У місті Забуття нас зустрічали казкові герої та скриня, яка була наповнена загубленими речами. Всі персонажі дуже чекали на повернення свого майна, без якого зміст книги змінився б на завжди.  
Біля Замку Втраченого Часу на всіх чекала Королева Хаосу. Вона заволоділа ним і це породило багато в чому непорозумінь. Тут всі забули про звичайний лад – що одягати взимку, де розважатися літом, якого кольору восени листя на деревах. І тут потрібно було розподілити предмети  відповідно до того, в яку пору року їх потрібно використовувати.
А щоб вийти з цього замку, треба пройти крізь дзеркальну кімнату і прочитати назву книги у дзеркалі. У назві було число та слова, які пов’язані з перебігом часу.
У місті Спогадів маленькі мандрівники пригадували скільки сезонів має рік, скільки днів має тиждень, рік – місяців, доба – годин, година – хвилин.
Таким чином, подолавши всі перешкоди та випробування, дітлахи допомогли Наталці повернутися додому та з’ясували, що дитинство все ж таки найважливіший і най приголомшливіший час. Час, коли жовтий колір - яскраво-жовтий, дерева - живі велетні, а до місяця можна доторкнутися рукою; час, коли серед друзів є невидимий хлопчик, а під ліжком явно хтось живе.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік