26 листопада 2019

Хто володіє інформацією - той володіє світом!

Цей дуже відомий вираз належить англійському банкіру, бізнесмену і фінансисту - Натану Ротшильду. В наш час, в епоху "інформаційних технологій" це висловлювання, яке  було сказане більше двох століть тому стає актуальнішим з кожним днем. Саме у Всесвітній день інформації, який щорічно відзначається 26 листопада до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали маленькі читайлики з Новоолександрівської загальноосвітньої школи Каланчацького району.
Щоб весело і корисно провести декілька годин у бібліотеці, шукачі нової інформації відвідали майже всі відділи книгозбірні. 
Переглядаючи мультфільми  серії «Льодовиковий період» у форматі 3D, присутні разом із спритною Білкою дізналися про планети нашого Всесвіту та як саме на планеті Земля з’являлися материки, а потім мали змогу потрапити, навіть, до парку  Юрського періоду.
У молодшому відділі дітлахів зустріло НЛО – нові літературні об’єкти, з якими довелося познайомитися у ігровій формі. Та пошук  цікавої інформації на цьому не закінчився. Завдяки грі «Математичний морській бій» хлопчики та дівчата розшукували в піснях, прислів’ях, приказках, казках, логічних завданнях все те, що пов’язане із царицею всіх наук – математикою.

Відділ інтернет послуг допоміг малюкам поринути у далеке минуле - саме туди, де вперше з’явилися мультиплікаційні фільми та розкрив деякі секрети їх створення.
Гра «Кубопазли збери – журнал назви» стала своєрідним оглядом тих періодичних видань, в яких можна знайти  макети поробок, іграшок для  Новорічних свят та подарунків під ялинку.
Всесвітній день інформації для наших гостей закінчився в ігровій залі енергійними та завзятими танцями.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік