21 листопада 2019

Арт-технології на уроках німецької мови

Що таке «арт-технології» та як можна використовувати їх на уроках іноземної мови говорили бібліотекарі сектору документів іноземними мовами та  відділу естетичного виховання нашої книгозбірні з вчителями німецької мови херсонських шкіл. У якості практичного матеріалу ми запропонували малюнки їхньої колеги, викладача німецької мови ЗОШ № 53 Юлії Орешко, яка з радістю відгукнулася на пропозицію. Дуже приємно, що на майстер клас завітали Лариса Дворнікова, керівник Херсонського центру німецької культури разом з мовним асистентом Гете-Інституту Луїзою Вічель. 
Art- терапія-психологічна корекція внутрішнього стану людини за допомогою мистецтва. Наразі аrt- терапія широко використовується у світі. 
Видів art- терапії існує багато: ізотерапія, казкотерапія, лялькотерапія, фототерапія, музична, пісочна, анімаційна, танцювальна.  Багато негативних факторів може впливати на дитину: булінг в школі, сварки в родині.  І саме аrt- терапія може допомогти дитині впоратися з ними.
Разом з вчителями ми дізналися завдання аrt- терапії та як можливо використовувати її  методи на уроках німецької мови. Ми підготували та запропонували викладачам мови безліч матеріалів для практичного використання – характеристика кольорів веселки та практика родового відмінку, текст із описом картини Августа Маке та чорно-білий варіант його картини «Турецька кав’ярня» із завданням розмалювати її відповідно змісту тексту, скласти власний вірш на варіацію «Чорний та білий кольори» та багато інших.

Юлія полюбляє малювати нічне небо і тому ми запропонували цілу низку завдань на дану тематику від розмальовок до тлумачення німецьких фразеологізмів. Сподіваємося, що малюнки Юліїї та запропоновані форми та методи роботи з ними стануть викладачам у нагоді.
Дякуємо усім присутнім за активність та сподіваємося, що наші зустрічі стануть постійними та корисними. Хочемо висловити подяку Гулюватій Наталії Вікторівні за допомогу в організації та проведенні зустрічі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік