понеділок, 25 листопада 2019 р.

Розважальна котовасія

Весело, шумно та гамірно було сьогодні у молодшому відділі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. Все через те, що учасники клубу «Читай-компанія мандрує» потрапили  до надзвичайно м’якої та пухнасто-муркотливої країни  МУРвіль.  «Це чарівна країна котячої втіхи, де течуть молочно-кисельні ріки, вулиці прикрашають карамельні будиночки, а на луках… з не баченими кошенятовими трояндами  зеленіє котяча м’ята…». А вигадала і написала про цю країну сучасна українська письменниця Олександра Орлова.
Розпочалася наша мандрівка зі знайомства «Дозвольте представитися…», під час якого хлопчики і дівчата передаючи клубочок називали своє ім’я. 
А вже  під час подорожі маленькі читачі дізналися про особливості життя і побуту мешканців МУРвілю , їхні традиційні розваги. І не просто дізналися, а влаштували справжню  котовасію, де й випробували деякі з них. 
Перш за все пригадали  відомих літературних котів, відповідаючи на запитання вікторини «Коти і кішки з улюбленої книжки ». Та тільки ми не просто впізнавали  персонажа, а знаходили на виставці книгу, в якій про нього написано. 
Щоб не заблукати у невідомій країні нам, звичайно ж, потрібен був провідник. Його, до речі, ми створили власноруч  під час гри «Котопазлрозмальовка». Кожен учасник отримав «частинку», яку треба було розфарбувати на свій смак, після чого усі їх було об’єднано.

Ось такий кумедний «котофей» у нас вийшов.
Він  був з нами протягом усієї подорожі.
Також ми допомагали прибирати  безлад із клубочків  - змотуючи та складаючи їх у кошик, 

ловили кота за хвоста, 

влаштовували кототанці. 

А ще були на риболовлі, де кожна виловлена рибка – загадка про смаколики для котиків. 


Наостанок пограли в гру «Хто сказав НЯВ?» та переглянули мультколаж котоісторій. 

А усіх учасників клубу з нетерпінням будемо чекати на наступну, вже зимову пригоду, разом з Лускунчиком у ляльковому королівстві.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік