29 листопада 2019

Співпраця бібліотекарів та вчителів молодших класів у формуванні інтересу школярів до читання

«… бібліотека є книжковим відображенням Всесвіту»
М.Рубакін
Педагоги, так як і бібліотекарі, допомагаючи дитині увійти в сучасний світ намагаються у своїй роботі знаходити нові, не шаблонні шляхи, які б сприяли духовному розвитку, формуванню почуття патріотизму, впливали на розумові здібності підростаючого покоління. Тому сьогодні співпраця бібліотек і шкіл вкрай важлива для модерного суспільства, чим будь-коли.
З нагоди обговорення та пошуку новітніх напрямків роботи до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки з черговим візитом завітали курсанти Херсонської академії неперервної освіти - вчителі початкових класів та вихователі груп подовженого дня.



Розпочався комплексний день для освітян традиційно з екскурсії – знайомства. Присутнім розповіли та проінформували, якими програмами, проектами, клубами та конкурсами займається кожен відділ книгозбірні, залежно від вікової категорії користувачів.
Завідуюча відділом обслуговування дошкільників та учнів 1–4 класів Крижановська Наталя Миколаївна розповіла про колосальне значення масової роботи, яка відіграє велику роль у залученні дитини до книги, оволодінні нею мистецтвом літературного читання,  розвитку художнього смаку, розширенні діапазону читацького досвіду та знань, у формуванні характеру та моральних якостей. 
На прикладах продемонструвала інноваційні форми роботи з молодшими читачами, які були розроблені працівниками відділу з урахуванням вікових та психологічних особливостей.
Головний бібліотекар з масової роботи – Ліпкіна Альона Григорівна познайомила вчителів та вихователів із сайтом бібліотеки, його актуальними рубриками, електронними ресурсами та веб-проектами, а саме – Ігродром, Ігри патріотів Херсонщини, Бібліографічні іграшки і т.д.
Під час практичної частини  курсантам було продемонстровано, як можна створити найпростішу інтерактивну гру або вікторину з використанням комп’ютерних програм та інтернет-платформ.
Тож, ми щиро і відверто сподіваємося, що наш досвід, який охоче був представлений сьогодні, знадобиться в роботі та вихованні нового покоління маленьких розумників та чомусиків.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік