05 листопада 2019

Мистецькі роздуми про творчість Пітера Брейгеля Старшого

Наша книгозбірня продовжує серію заходів, присвячених творчості видатного нідерландського художника. Майбутні митці, а поки ще студенти Херсонського училища культури спеціальності «Декоративно-ужиткове мистецтво», відвідали відділ естетичного виховання, де взяли участь у заході «Філософія в картинах Пітера Брейгеля Старшого» та переглянули виставку фахової літератури.
Бібліотекарі відділу естетичного виховання та сектора документів іноземними мовами познайомили гостей з історією створення Віденського музею історії мистецтв, де знаходяться більшість шедеврів майстра, і саме Віденський музей став ініціатором ювілейної виставки робіт П. Брейгеля Старшого. Три картини із фондів музею "Селянський танок», «Мисливці на снігу» та «Нідерландські приказки» стали темою наших роздумів та дискусії.


Говорили про кольорові рішення автора, тематику та багатство сюжетних ліній у картинах, про основні характеристики епохи Відродження, в період якої творив майстер та про вплив його творчості на сучасних діячів культури, а саме А. Тарковського, Л. фон Трієра та Б. Пастернака.
Дякуємо студентам за активність, дирекції училища та особисто психологу Крупнік Анні Анатоліївні, за підтримку бібліотечних проектів, популяризацію читання серед учнівської молоді та сподіваємося на подальшу співпрацю. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік