25 листопада 2019

Про творчість Олеся Ільченка і не тільки…

У Кібершколі знову цікаво, адже сьогодні бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки розповідали третьокласникам ЗОШ № 28 про творчість сучасного українського письменника Олеся Ільченка.
Хлопчики та дівчатка  дізналися цікаві факти з його біографії: як його родина пов’язана з великим Кобзарем, хто привив хлопчику у дитинстві любов до рідної мови та яке місце у його захопленнях займають старі київські цеглини. 
Оскільки письменник має природничу та літературну освіту, то й оповіді в його доробку не лише художні. Цього разу до уваги маленьких читачів була представлена серія  пізнавальних книг про таємничий світ природи. А більше дізнатися про тих тварин, що згадуються у його книгах, допомогла інтерактивна гра, завданнями якої були ребуси, загадки, головоломки тощо.

Відділ Інтернет послуг підготував дітям цікавий тренінг по найпопулярнішій операційній системі Windows (з англ. вікна). Вікнами користуються й інші операційні системи, і саме вікнам програм, їх структурі та роботі з ними було присвячене це заняття. Елементи вікон, способи взаємодії, базові навички володіння Провідником Windows (Windows Explorer), та багато іншого очікувало "кібершколяриків" на занятті.

Бібліотекар відділу естетичного виховання познайомила з книгою Олеся Ільченка із серії "Життя видатних дітей". В ній автор описав дитячі роки художника-винахідника, вченого-натураліста, письменника-фантаста, мільйонера-благодійника, поетеси-філософа, прем'єр-міністра. Усі ці люди з дитинства ставили цілі та наполегливо йшли до них протягом життя.
Однією із геніальніших та найвідоміших особистостей серед винахідників є - Леонардо да Вінчі. Саме з оповідання О.Ільченка, "кіберята" дізналися про винаходи Леонардо у живописі, архітектурі, інженерії.
Його життя дуже цікаве. Він мав настільки рідкісні і різноманітні таланти, які ніколи досі не поєднувалися в одній людині. Його допитливий розум ніколи не знав спокою, він постійно шукав нові шляхи в незвідане, прагнучи розширити межі людського пізнання.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік