15 листопада 2019

«Нас пам’ять на майдани поведе…»

«Герої не вмирають», – стверджує херсонський поет і журналіст Анатолій Петрович Марущак, який у «Книзі живих» через призму віршованого слова розповідає про подвиг героїв останнього часу. Разом із митцем слова студенти Вищого професійного училища сервісу та дизайну вшанували пам'ять учасників Помаранчевої Революції та Єврореволюції.
Захід, приурочений до Дня Гідності та Свободи, відбувся у читальній залі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки.Студенти дізналися хронологію подій під час обох Майданів 2004 та 2013-14 років, про подробиці протистояння на Євромайдані, вшанували пам’ять загиблих героїв – Небесної сотні та бійців АТО, які віддали життя, щоб українці вільно жили в європейській державі.

«Герої не вмирають», «Відпусти мене, мамо, на небо», «Небесна сотня!», «Тату. Яструб», «Сорбонна – піски»… Ці та інші вірші А. Маращука пролунали як акорди симфонії пам’яті всім тим, хто пішов, боровся і не повернувся додому.
«Книга живих» А. Марущака – яскрава зірка на небосхилі книг про Майдан. Учасники заходу ознайомилися із ними завдяки книжковій виставці «За волю, правду, майбуття!». Особливим чином були відмічені і книга-реквієм «Небесна сотня», і книга-розповідь «Хронологія мужності» про 50 загиблих у зоні АТО херсонських бійців.
Наприкінці заходу присутні вшанували пам'ять героїв хвилиною мовчання, а бібліотекар побажав молодим людям пам’ятати про героїв-українців нового часу й щодня, у міру власних сил, робити добрі справи для розквіту України.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік